Cum transportam betonul

Transportul betonului de la statia de betoane la santier trebuie sa se desfasoare in conditii optime, pentru a evita inceputul de priza a betonului si pentru a asigura omogenitatea acestuia.

Durata maxima de transport, considerata din momentul incheierii prepararii betonului si a incarcarii sale in autobetoniera si pana la sfarsitul descarcarii acestuia, depinde in special de compozitia betonului (cantitatea de apa, tipul si cantitatea de ciment, tipul aditivilor utilizati) dar si de alti factori externi (temperatura mediului ambiant, durata de transport pana la santier, conditii specifice ale santierului etc).

Recomandari:

  • Verificati accesibilitatea fara riscuri a autobetonierelor pe santier. O autobetoniera complet incarcata poate cantari peste 24 tone, de aceea este necesara o cale de acces care sa suporte aceasta incarcatura si in acelasi timp sa permita autobetonierei sa ocupe pozitia de descarcare;
  • Nu adaugati apa sau alt produs in beton pe santier;
  • Verificati avizele de livrare inainte de descarcarea betonului (clasa de rezistenta si cantitatea sa corespunda cu cele comandate).